سازمان قطار شهری تبریز در سال ۱۳۸۰ خورشیدی تأسیس و راهاندازی شدهاست. هیأت مدیرهٔ این سازمان از ۵ نفر اصلی و یک نفر علیالبدل شامل شهردار، مدیر سازمان قطار شهری، معاون عمرانی استاندار و ۳ نفر صاحبنظر تشکیل پیدا کردهاست. شورای سازمان قطار شهری تبریز نیز متشکل از استاندار، شهردار و یک نفر کارشناس میباشد.
متروی تبریز از پنج خط (شامل چهار خط اصلی و یک خط حومه) به طول ۷۵ کیلومتر تشکیل شدهاست و بعد از تهران و کرج دارای بیشترین خطوط در بین کلانشهرهای کشور است.
- خط یک: به طول ۱۷/۲ کیلومتر با ۱۸ ایستگاه از میدان ائل گلی آغاز واز طریق بلوار شهید باکری و ۲۹ بهمن، خیابان امام خمینی، چهارراه محققی، باغ گلستان و خیابان خیام به کوی لاله ختم میشود. حدود ۸ کیلومتر از مسیر به صورت تونل عمیق طراحی شده و با دو دستگاه حفار TBM در عمق حدود ۱۶ـ۲۵ متری در حال حفاری میباشد.
- خط دو:به طول حدود ۲۲/۴ کیلومتر شامل ۲۰ ایستگاه از محدوده زمینهای قراملک (کارخانه کود آلی) شروع شده، از طریق خیابان وحدت ومیدان قراملک (اولین ایستگاه) و پس از عبور از زیر خیابان آخونی، خیابان قدس، سه راه امین، میدان دانشسرا، وارد خیابان عباسی شده و تا میدان شهید فهمیده امتداد یافته و در ادامه مسیر به سمت سه راهی ولیعصر، میدان استاد معین و در نهایت در میدان بسیج خاتمه مییابد.
- خط سه: به طول حدود ۱۵ کیلومتر وشامل ۱۴ ایستگاه از فرودگاه بین المللی تبریز آغاز وبا عبور از میدان بزرگ آذربایجان و خیابان انقلاب، از طریق میدان دانشسرا و خیابان ارتش به پایانه بزرگ اتوبوسهای بین شهری تبریز واقع در بزرگراه شهید کسائی ختم میشود.
- خط چهار: به طول ۱۰ کیلومتر شامل ۱۰ ایستگاه به شکل حلقوی در مرکز شهر سه مسیر فوق الذکر را به هم ارتباط میدهد.
- خط تبریز-سهند نیز در محل ایستگاه ۱۸ با خط یک دارای ایستگاه مشترک بوده وبا عبور از مقابل کارخانه تراکتورسازی به سمت شهر جدید سهند ادامه خواهد یافت.
نظرات شما عزیزان:
موضوعات مرتبط: اخبار عمرانی و شهری، ،
برچسبها: گزارش, روند, پیشرفت, مترو, تبریز,