آنـــــــا یـــــــوردوم تــــبریــــــز(عبداله رضوی) مجالی برای...
| ||||
|
با سلام و معذرت به خاطر دیر قرار دادن این پست، برنامه 13 بهمن استاد رو تقدیم میکنم:
مختصری از متن برنامه 13 بهمن 1391: در این زمانه خوشم چون تو یار ناز منی قمار دل به تو بازم که دل نواز منی روم ز چهره بشویم غبار غربت را که چون تو همدم یار شب دراز منی سلام خدمت دوستان خوب و همراهان همیشه صمیمی برنامه معرفت . سیری داریم در اندیشه های حکمی –فلسفی و عرفانی خواجه نصیر طوسی که گفتگوهایی که این بزرگوار انجام داده اند براساس کتاب نفیس و ارزشمند « خواجه نصیر طوسی ،فیلسوف گفتگو » حضرت استاد دینانی ؛ رسیدیم به نامه ای که صدرالدین قونوی به ایشان نوشته و حول محورهایی از ایشان پرسش کرده که در این کتاب تحت عنوان «هماهنگی شهود و اندیشه در یک گفتگوی شکوهمند » که خیلی اسم با مسمّایی است ، آورده شده است . استاد خوب همان طور که حضرتعالی فرمودید ، صدرالدین قونوی از شاگردان برجسته محی الدین و از کمّل جانشینان ایشان بودند و آدم معمولی نبودند و همچین شخصیت برجسته ای در حوزه عرفان میاد و برای خواجه نصیر طوسی نامه می نویسد .اگر اجازه بدهید من پاراگراف هایی از این نامه را بخوانم و از توضیح حضرت عالی استفاده کنیم . «خواجه معظم ، مالک عظمّة الفضائل و افتخار الاواخر و الاوائل و ملک حکمای عصر ، حسنة الدهر ، نصیر الملة و الدین » این اسم ها همه با مسما است یعنی در آنها مداهنه و غلوّ و اینها نیست . بعد از آن شروع می کند که:
استاد قبل از اینکه به پاسخ خواجه بپردازیم ، نکاتی در همین مقدمه اگر هست بفرمایید بله بسم الله الرحمن الرحیم خوب همان طور که فرمودید صدرالدین قونوی یکی از رجال بزرگ معرفت هست . عارف بزرگی است و نه تنها شاگرد ابن عربی است . بلکه ربیب ابن عربی است . یعنی در واقع ، ظلّ تربیت ابن عربی بزرگ شده از کودکی .پسرخوانده اش هست .لفظا و معناً . استعدادی هم داشته و انصافا بهترین جانشین ابن عربی است و کتاب هایی که از او به یادگار مونده خیلی عمیق است . به هر حال یک عارف کم نظیری است .این مرد بزرگ که با خواجه معاصر بوده ، یک مکاتبتی دارد و نامه نوشته و همین طور که شما قرائت فرمودید ، در مقدمه این نامه جمله هایی هست که خیلی جالب توجه است .اولا فضائلی که برای خواجه نقل می کند از روی اغراق نیست . خواجه را حسنه دهر خوانده . از حسنات روزگار .واقعا روزگار گاهی یک سیئات داره و یک حسنات و حسنات دهر هم گاهی اوقات ظهور می کند در یک شخص بزرگی .البته خود قونوی هم از حسنات روزگار است .ولی خود قونوی که از حسنات روزگار است ، خواجه را از حسنات دهر می داند . ولی عمده روی چند جمله ای که می خواهم تکیه کنم ، می گوید که مکاتبه ، احد اللقائین است . مشتاق است که با خواجه ملاقات حضوری داشته باشد ولی می گوید چون اکنون این ملاقات حضوری در حالی که وضع من چنین است میسر نیست ، از طریق مکاتبه مواصلت حاصل می شود .این مکاتبه یک نوع وصل و اتصال است و احد اللقائین نامیده است . یک لقاء با زبان و شفاهی است و یک لقاء با نوشتن است . اون هم ملاقات است .و در واقع با همین نامه یک تبادل فکری انجام میشه .همین طور که ملاحظه فرمودید ، اسم این کتاب فیلسوف گفتگوست . خود خواجه اهل گفتگوست. نام فایل: خواجه نصیر طوسی فیلسوف گفتگو موضوع برنامه: اندیشه های خواجه نصیر طوسی مدت زمان برنامه: ۴۶ دقیقه حجم فایل تصویری با بهترین کیفیت: ۳۰۷مگابایت حجم فایل صوتی: ۱۰ مگابایت (MP3)
نظرات شما عزیزان: موضوعات مرتبط: در محضر استاد دینانی، ، برچسبها: در محضر, استاد, دینانی, برنامه, 13 بهمن, 1391, تلویزیونی, دانلود, فایل, صوتی, تصویری, [ 24 / 11 / 1391
] [ ] [ عبداله رضوی ] |
|
||
[ طراحی : ایران اسکین ] [ Weblog Themes By : iran skin ] |